БиблиоСалон је најпре замишљен као серија разговора у библиотеци, и то на различите теме из области уметности, али и других друштвено важних тема. Осим гостију, подстичемо да у овим разговорима учествује и публика. Посебно смо поносни на чињеницу да учесници разговора мењају своје улоге, да су једном у публици, а следећег пута за говорницом, и обратно. Трудимо се да истакнемо све појединачне потенцијале које наш град и његова околина крију у себи.

Међутим, БиблиоСалон је прерастао првобитну идеју чим је први пут реализован. Теме, питања која се постављају, изузетно квалитетни гости – све то чини да се о БиблиоСалону говори и да се једва чека следећи. Утисци које добијамо и нове идеје које се рађају за кратко време су учинили да схватимо да је БиблиоСалон много више од сат времена разговора на сваке две недеље. Он је постао наш дугорочни пројекат и средство да постигнемо један виши циљ.

БиблиоСалон, према томе, представља физички простор библиотеке, али и визију, дугорочни циљ, идеју да се на једном месту, конкретном и виртуелном, окупљају људи који воле књиге, читање, писање, као и уметност уопште. Желимо да наша библиотека буде место где ће људи моћи да разговарају, размењују идеје, постављају питања, место на коме ће наћи подршку за своја интересовања и таленте.

БиблиоСалон ће постати својеврсни симбол онога што наша библиотека жели да постане – место за разговор, место за читање, место за слободу мишљења, место за лични, интелектуални и уметнички развој, место за стварање! Изволите у БиблиоСалон!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *