Градска Библиотека „Никола Сикимић-Максим“ је у петак 13. августа имала једну посебну испоруку! Бојан Грујић из Школе креативних вештина из Јагодине лично је запосленима испоручио опрему коју је Библиотека купила за потребе реализације пројекта Министарства културе и информисања, под називом Дигитализација публикација објављених у Општини Кучево од посебног значаја за локалну заједницу!
Истовремено, господин Бојан Грујић је запосленима у установи одржао обуку за коришћење опреме са којом ћемо реализовати не само овај пројекат, већ многе потоње.

Школа креативних вештина се бави увођењем нових технологија у наш школски систем, стручним усавршавањем наставника и холистичким приступом у раду са децом и одраслима. Сачињава их тим од великог броја сарадника, који су лидери у својим областима, али првенствено оних који воле свој посао и рад са децом и одраслима. Окупљени су око идеје да својом посвећеношћу и креативним приступом, могу допринети унапређивању квалитета неформалног образовања у Србији.

Иначе, неформално образовање је данас у Србији неоправдано маргинализовано. Када су у питању реформе образовног система, држава се посветила само реформи формалног образовања, док је неформално образовање и целоживотно учење у потпуности занемарено.

„Желимо да кроз наше обуке дамо прилику сваком полазнику да стекне она знања и вештине које су му током формалног образовања биле недоступне или га се нису директно тицале, а данас су потребе и изазови савремене наставне праксе”, поручују из Школе креативних вештина, о чијем раду се можете информисати на сајту http://skolakreativnihvestina.co.rs/

Директорка Библиотеке, „Никола Сикимић Максим“ Јована Дишић је овом приликом рекла:„Захваљујемо се господину Грујићу и Школи креативних вештина на помоћи приликом одабира уређаја према нашим потребама, као и труду да нам прилагоди опрему за што лакше коришћење.
Ипак, ово није крај, већ почетак једне нове сарадње са сјајним људима!“

(Текст је писала Радмила Станковић и првобитно је објављен на њеном порталу ОВДЕ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *