Ова школска библиотека носи име по родитељима песника Стевана Раичковића, који су у њој радили као учитељи.

Већ неко време Библиотека „Никола Сикимић Максим“ поручује – ако не може читалац књизи, онда ће књига читаоцу. Тако је дошло до договора са Основном школом „Угрин Бранковић“ да се школској библиотеци „Живка и Милан Раичковић“ у Нересници позајми део дечјег фонда. Ученици из Нереснице воле да читају, па смо им из градске библиотеке припремили пакет од 50 наслова, и то за све узрасте. Млађи разреди су се посебно обрадовали стриповима, а старији романима.

Ученици виших разреда

„Школска библиотека у Нересници је врло лепо сређена и сасвим солидно опремљена, али када неко воли да чита, увек му је потребно још књига. Где год постоје читаоци, ми ћемо наћи начин да књиге дођу до њих, нарочито ако су у питању наши најмлађи суграђани“, рекла је Јована Дишић, в.д. директора градске библиотеке.

С лева на десно: Виолета Велимировић, Јована Дишић и Маја Пантић са ученицима нижих разреда

„У договору са наставницом српског језика Мајом Пантић, која врло успешно води библиотеку и негује културу читања у својој школи, позајмили смо књиге које су ученици тражили, а библиотекари су додали и неке наслове према свом искуству и осећају. Наставница енглеског језика Виолета Велимировић, која је такође дала подршку нашој путујућој библиотеци, спремна је да организује сличне акције и у централној школи, као и у осталим школама Општине Кучево. Наша библиотека ће увек дати све од себе да задовољи потребе корисника, макар то био и један једини ученик. На срећу, има их много, много више“, закључује Јована Дишић.  

Маја Пантић, Јована Дишић и Виолета Велимировић

One thought on “Позајмица школској библиотеци у Нересници

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *