Стигао нам је децембар – месец у коме много више времена проводимо код куће, у топлом, уз чај или кафу и добру књигу. Децембар је месец током којег се преиспитујемо, планирамо, процењујемо, припремамо се за следећу годину. Овог децембра, међутим, проводићемо код куће још више времена. Многи ће бити у изолацији, многи ће морати још више да се чувају. Ипак, важно је да се и у финишу ове необичне године усмеримо да добре ствари. А ништа не уздиже дух више него што то чини уметност!

Често поезија, нарочито она потекла из провинције, остане непримећена и заборављена у витринама завичајних фондова мањих библиотека. Због тога је Библиотека „Никола Сикимић Максим“ покренула пројекат „Песничка окровења“. Позивамо песнике Кучева и околине (без обзира да ли су нешто до сада објављивали или не) да нам се јаве како бисмо на један свеж начин широј публици представили или по први пут открили њихову поезију. Такође позивамо и глумце, али и оне који воле да говоре стихове, да нам помогну у том представљању.

Контакт можете остварити путем друштвених мрежа или овде. Читав пројекат ће се одвијати на друштвеним мрежама и трајаће током целог децембра. Како се пројекат тренутно одвија, можете погледати на фејсбук и инстаграм страни библиотеке.

Хајде да заједно обојимо стиховима овај хладни децембар и покажемо да нас уметност, била то глума или поезија, све међусобно повезује!

*Како се пројекат одвијао и који су му резултати, погледајте ОВДЕ.

2 thoughts on “„Песничка откровења“ – позив песницима и глумцима

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *