У уторак 11. априла са почетком у 19 часова, читалачкој публици представљена је књига  „Прича о Петру” (2022, Чигоја штампа) аутора Марка Михајловића из Пожаревца.

У  читаоници Библиотеке „Никола Сикимић Максим” разговарало се о праштању, актуелној ситуацији у свету, избегличкој  популацији од 1945. године до данас. „Прича о Петру” роман је о људима, о животу, о Југословенима, о тајној служби, упорности, инату, мајкама, деци и људима који су своју децу изгубили. Публика се сетила многих жртава беспотребних ратова који су нам се догађали у прошлости.  

Слева надесно: Иван Драгојловић, Марко Михајловић, Радмила Станковић

Марко Михајловић је рођен у Пожаревацу. Пише кратке приче и романе. Објављује у књижевним часописима и на порталима у земљи и иностранству. Бави се и акционом уметношћу (перформансом) као делом свог уметничког израза. Аутор је документарних филмова „Живот је маратон”, „Печат предака” и „Осми дан”. 
Аутор је два романа: „Живот под ружичастим троуглом” (2018) и „Прича о Петру” (2022), оба у издању Чигоја штампе. 


Разговор са писцем водила је Радмила Станковић, новинар. Одломке из романа читао је  Иван Драгојловић, глумац Аматерског позоришта Центра за културу „Драган Кецман” Кучево.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *