“Књишко мољче” – интерактивна читања са децом предшколског узраста – показало се као један од најуспешнијих програма наше библиотеке до сада. Сваког уторка током пројекта “Моје лето” малишани су радо долазили у библиотеку, слушали приче, прелиставали књиге и дружили се са глумцима и библиотекарима.

Дијана и Иван као Ивица и Марица

У гостима смо имали Грдану, Црвенкапу, Ивицу и Марицу, а неки дани били су резервисани за читање прича о мору, о животињама, о путовањима.

Јелена Марјановић као принцеза

Како је време одмицало, малишани су све радије долазили и све нестрпљивије чекали следећи уторак.

Ишли смо и на пут око света.

Последње “Књишко мољче” овог лета (15. августа) посветили смо забави – организован је маскенбал, са тортом и ватрометом!

Тако су нам у библиотеку стигле разне вештице, принцезе, виле и балерине, чак две Црвенкапе, две бубамаре, али и једнорог, Пипи Дуга Чарапа и Десанка Максимовић.

“Књишко мољче” помогло нам је да покажемо малишанима да је библиотека једно забавно место и да у себи крије мноштво светова и могућности. Поносни смо на то што нас наши књишки мољчићи стално питају када ћемо се поново дружити, те смо одлучили да им испунимо жељу!

Почев од октобра и Дечје недеље, сваког првог уторка у месецу биће резервисано за Књишко мољче. Радујемо се сваком новом дружењу!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *