Након двомесечне паузе, поново се одржава БиблиоСалон! Пошто публика још увек не може присуствовати, догађај се могао пратити директно и на инстаграм и на фејсбук страници. Подстакнути актуелним догађајима, као и активизмом појединаца који стоје иза различитих профила на друштвеним мрежама (пре свега инстаграм профил @kriticki), одлучили смо да откријемо како је дошло да појам феминизма буде негативно конотиран, али и шта он заправи значи и због чега нам је још увек потребан.

Сашка Ивановић

Наша гошћа била је Сашка Ивановић, психолог. Рођена 1982. у Београду, одрасла у Сопоту, школовала се у Младеновцу. Дипломирала на Филозофском факултету Универзитета у Београду, одсек Психологије. Стажирала у здравству, а тренутно ради у просвети.

Осим о појму феминизма, са њом смо разговарали о психолошким аспектима наметнутних родних улога, као и последицама које може оставити потискивање емоција, и код девојчица и код дечака. Једна од тема су биле тешкоће са којима се жене суочавају у савременом друштву. Такође, било је речи о могућим решењима које могу донети институције, са једне стране, и ми као појединци са друге. Сашка Ивановић је закључила да је од пресудне важности најпре упознати себе, како бисмо могли да разумемо друге и да се развијамо и као личности и као целокупно друштво.

Снимак разговора можете погледати и на нашим друштвеним профилима и на YouTube каналу.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *