Библиотека „Никола Сикимић Максим” Кучево организовала је дводневно гостовање нашег познатог и награђиваног књижевника Дејана Алексића. 

У среду, 8. јуна, Алексић је био гост БиблиоСалона, када је говорио о својој поезији, свом првом роману под називом „Петља”, за који је добио престижну награду која носи име Милоша Црњанског, али и о томе како је почео да пише књижевност за децу. Снимак БиблиоСалона можете погледати ОВДЕ.

БиблиоСалон

У четвртак 9. јуна Дејан Алексић је посетио истурено одељење Основне школе „Угрин Бранковић” у Нересници, родном месту Стевана Раичковића, где је говорио своје стихове у учионици крцатој ђацима, који су заједно са својим наставницима и учитељима били одушевљени што пре њима стоји један савремени писац, чија дела читају у оквиру лектире. 

Посета школи у Нересници

Након посете пећини Равништарки, одржан је и БиблиоСалончић, у оквиру кога су ученици нижих разреда Основне школе „Угрин Бранковић” из Кучева и ученици осмог разреда из Нереснице седели и очи у очи разговарали са књижевником, решавали његове загонетке и на тај начин учили забављајући се. Снимак БиблиоСалончића можете погледати ОВДЕ.

БиблиоСалончић


Дејан Алексић (1972, Краљево), вишеструко је награђивани песник, писац, драмски писац и стваралац књижевних дела за децу. Дипломирао је на Одсеку за српску књижевност и језик Филозофског факултета у Новом Саду.Објавио је десет песничких збирки, књигу драма, један роман и преко двадесет књига за децу. Као аутор књига за децу заступљен је у читанкама и обавезној лектири за основну школу.Ради као главни и одговорни уредник Издавачке делатности ,,Повеља“ у Народној библиотеци ,,Стефан Првовенчани“ у Краљеву.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *