Дечја недеља под слоганом “Велико срце деце Србије” у Кучеву је и ове године имала садржајан програм, чији је библиотека била велики део.

У Раброву

Понедељак 2. октобар. Почели смо посетом ПУ „Лане“, објекту „Цврчак“ у Раброву. Представили смо нашу библиотеку деци малом изложбом књига и читањем приче „Мравац мрав“ Јелице Грегановић.

У Раброву

Кроз прелиставање књига, причали смо приче, па су и они нама причали своје омиљене приче. Играли смо се сакривања књига, као и ношења књиге на глави уз навијање и лепо расположење.

Уторак 3. октобар. Посетила су нас деца из ПУ „Лане“ Кучево! Најлепше у нашем послу у последње време је то што смо се некако и навикли на читаоницу пуну деце! И намеравамо да се не одвикавамо.


Добили смо и диван поклон, који ће добити почасно место у нашој библиотеци.

Истог дана учествовали смо у програму ПУ “Лане”. Традиционално, као и сваке године, Предшколска установа „Лане“ организовала је маскенбал за наше најмлађе. Прво су продефиловали главном градском улицом, потом освојили главни градски трг где су се сликали са родитељима и уживали уз „Књишко мољче“ на отвореном.

Јако смо поносни на наше књишке мољчиће, јер показују веће поштовање према књизи и читању него што то чине одрасли.

Ка крају недеље библиотекари су обишли хуманитарни базар, те су и тако допринели организованим активностима у граду.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *